PAGODA HÍRLEVÉL

27. szám, 2007. augusztus 13.

 

 

 

Tájékoztató

 

Tisztelt Kollégák!

 

Gazdaságossági szempontok miatt a Magyar Rádióban is áttérünk a szárazelemek helyett az akkumulátorok használatára, elsősorban a 1,5 V-os (AA) ceruza elemek, és a 1,5V-os (AAA) mikro ceruza-elemek területén.

Az akkumulátorok jelentősen nagyobb kapacitásúak az eddig használt szárazelemeknél, élettartamukra a gyártó minimum 100-szori töltés mellett is legalább 1,5-2 évet garantál.

Természetesen azokon a területeken, ahol az feltétlen szükséges (egyes típusú riporteri eszközök, valamint híradástechnikai készülékek távirányítói, stb.) továbbra is biztosítjuk a hagyományos elemeket.

Az akkumulátorokhoz szükséges töltők kétféle típusban kerülnek beszerzésre:

-         travel töltő, amelynek a kialakítása lehetővé teszi az autó-szivargyújtóra való csatlakoztatást,

-         irodai töltő, csak hálózati (220V) feszültségre.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a töltők és akkumulátorok raktári kiadása kizárólag a felhasználó nevére, leltári (elszámolási) kötelezettség vállalása mellett történik. Vételezésre csak állandó alkalmazásban álló dolgozó jogosult, az utalványozási jogú vezető engedélye alapján.

Az elhasznált akkumulátorokat cserére a raktár visszavételezi és csak ezután adhat ki újat.

 

Biborka Judit

Gazdasági Igazgató

 

 

Ezt a hírlevelet minden rádiós dolgozó szerkesztheti, ezért várjuk a témajavaslatokat, cikkeket, beszámolókat, kérdéseket, ötleteket a pr@radio.hu címen.