Társaság a Közszolgálati Rádióért

 

Tizenkétezer új műsor marad el a Magyar Rádióban

 

Meglett a győztese annak a pályázatnak, amelyet az olimpiára tekintettel gyorsított eljárással írt ki a Magyar Rádió. A pályázatról lásd részletesen Olimpia turbó című írásunkat

A nyertes cég tehát - amely nem is 300 millió, hanem 604 millió forint elköltésére szerződött - két éven keresztül tervez és szervez médiakampányokat, valamint reklámfelületeket fog vásárolni a pályázati felhívás szerint abból a célból, hogy népszerűsítse a Magyar Rádió olimpiai közvetítéseit. A gyorsított eljárást ugyanis ezzel indokolta a Magyar Rádió.

A pályázati felhívásra egyetlen ajánlat érkezett, a MindShare nevű cégé, amely azt állítja magáról, hogy

"A MindShare Budapest 2000. január elseje óta működik, a két alapító tulajdonos az Ogilvy & Mather és a Partners JWT reklámügynökségek. (...)  Az ötlet és tökéletes kivitelezése olyan párosítást alkot, mint a jin és jang."

Hát ez már döfi!

Az sem piskóta, hogy a pályázat eredményét és az augusztus 22-én lezajlott szerződéskötés tényét a Magyar Rádió nem a saját honlapján hozta nyilvánosságra - pedig erre az ún. üvegzseb-törvény kötelezi -, hanem a Tenders Electronic Daily nevű honlapon, amit Magyarországon nyilván milliók kísérnek figyelemmel.

Ugyancsak nem jelent meg a szerződéskötés engedélyezéséről szóló határozat a Magyar Rádió Közalapítvány honlapján sem, holott a szerződés megkötését a közalapítványi kuratórium elnökségének engedélyeznie kellett.

604 millió forintból - a közvetlen költségeket számolva - 12 000 félórás új műsor készülhetett volna. Két év alatt tehát napi kb. 16 órával kevesebb új műsort hallhat a hallgató, helyette továbbra is ismétlés-hegyek fognak elhangzani.

 

Társaság a Közszolgálati Rádióért