PAGODA HÍRLEVÉL

28. szám, 2007. augusztus 14.

 

 

 

Meghívó

 

 

Tisztelettel meghívom a Magyar Rádió valamennyi dolgozóját a Magyar Rádió zrt. elmúlt egy éve tapasztalatainak összegzésére.

 

A tájékoztató időpontja és helyszíne: 2007. augusztus 14. 13.00 óra, Márványterem

 

Such György

elnök

 

 

 

Ezt a hírlevelet minden rádiós dolgozó szerkesztheti, ezért várjuk a témajavaslatokat, cikkeket, beszámolókat, kérdéseket, ötleteket a pr@radio.hu címen.

 

 

A meghívó alapján meg is jelentem a Magyar Rádió bejáratánál, azonban hiába hivatkoztam a meghívóra, a rendészek nem engedtek be. Ezt követően levelet írtam az elnöknek:

Such György

elnök

Kedves Gyuri!

Tudomásomra jutott, hogy a Magyar Rádió minden dolgozóját, így engem is meghívtál a mai tájékoztatódra a Márványterembe.

 Én tisztelettel elfogadtam a meghívásodat, és jóhiszeműen azt gondoltam, nem lesz akadálya a részvételemnek. A titkárnőd, Forintos Csilla megpróbált intézkedni a belépésemet illetően, azonban Mészáros alelnök nem engedélyezte, hogy részt vegyek a rendezvényen. Azt megértem, hogy Mészáros, aki két emeleten keresztül kergetőzött velem a Rádióban, nem kíván látni engem, de azt már pofátlanságnak tartom, hogy felülbírálja a Te szíves invitálásodat.

Kérlek tehát, hogy mint meghívó fél, tegyél eleget a házigazdai mivoltodból eredő kötelezettségednek, és biztosítsd belépésemet a Márványterembe. A gettóban vagyok elérhető, a 8258-as melléken.

Válaszodat várom:

Cs. Kádár Péter

A Magyar Rádió dolgozója

2007. augusztus 14. 11 óra 58 perc


Mivel nem kaptam választ, megkerestem a Rádió egyik jogászát, Kocsis Noémit, aki közölte velem, hogy engem nem hívott meg Such György. Még aznap a jogásznak is írtam levelet - választ azóta sem kaptam.

Kedves Noémi!

A mai napon kissé viharos körülmények között váltottunk szót. Te azt az álláspontot képviselted, hogy mivel Such György meghívóját nem valamelyik emilcímemre kaptam meg, Such nem hívott meg engem. Véleményem szerint annak, hogy hogyan jutottam a meghívóhoz, nincs jelentősége, hiszen számos munkatársunknak semmilyen internetes hozzzáférése sincs, mégsem távolították el őket a Márványteremből. Arról is van tudomásom, hogy a rendezvényen olyanok is részt vettek (pl. Matykó Károly), akik nem is dolgozói a Magyar Rádiónak, nincs pl. mikrofonengedélyük, mégis ott voltak a teremben.

Ismételten azt kérdezem tehát, hogy ha Such minden rádiós dolgozót meghívott, akkor engem meghívott-e, vagyis része vagyok-e a munkaviszonyom megszűntéig a "minden rádiós dolgozó" vagy "minden rádiós munkatárs" nevű embercsoportnak jogi értelemben. ERRE kérek választ Tőled, nem másra.


Köszönettel: Cs. Kádár Péter
a Magyar Rádió munkatársa, dolgozója

Melléklet: Suchnak írt mai levelem